Преброяването на населението обхваща само българските граждани, които към датата

...
 Преброяването на населението обхваща само българските граждани, които към датата
Коментари Харесай

Близо 6.5 милиона у нас имат право на глас на местните избори

  " Преброяването на популацията обгръща единствено българските жители, които към датата на съответното броене са открити на адресите, на които е осъществено преброяването или са поискали да се преброят онлайн. А пък изборните описи и информацията от ГРАО обгръща всички български жители, които имат непрекъснат адрес на територията на съответната община ", съобщи Матева.

 

Видеонаблюдение и лъчение ще има в 11 хиляди секции в страната. Машини пък ще бъдат сложени в секциите, в които има 300 и повече гласоподаватели, както изисква закона. Там изборите ще са смесени и ще може да се гласоподава по два метода. Все още обаче няма решение по какъв начин гласоподавателите ще декларират желанието си с хартиена бюлетина или машина да гласоподават.

 

Изпълнителят на публичната поръчка за софтуера ще предложи най-малко два разновидността.

 

" Изискването на ЦИК е гласоподавателят да не би трябвало в самото начало да дефинира в кои и в какъв брой от типовете избори ще гласоподава, да може да се връща и да трансформира своя избор. Как ще се случи на процедура, ще разберем, откакто бъдат извършени договарянията и бъде подписан договорът ”, добави Матева.

 

Избирател с непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места може да изиска да бъде вписан в изборния лист по сегашен адрес. Услугата е налична и посредством електронно заявление през интернет страницата на ГРАО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР